Sterk aan het Werk

Werktijden die niet te combineren zijn met (schoolgaande) kinderen, een functie waarbij je net niet aan alle opleidingseisen voldoet of een groot gat op je cv. Als alleenstaande moeder kan het lastig zijn een baan te vinden. Terwijl deze moeders vaak wel aan de slag willen én talenten hebben. Talenten die organisaties hartstikke goed kunnen gebruiken!

Werk- en ontwikkelprogramma voor alleenstaande moeders 

Sterk aan het Werk is een werk- en ontwikkelprogramma voor alleenstaande moeders met een bijstandsuitkering. Het programma slaat een brug tussen potentiële werknemers die aan de slag willen én werkgevers die op zoek zijn naar gedreven medewerkers en zich tegelijkertijd willen inzetten voor de maatschappij.  

In deze video vertellen deelnemers van Sterk aan het Werk over hoe zij het proces hebben ervaren. En wat het initiatief voor hen betekent in het dagelijks leven. 

Het programma

  • Deelnemers gaan voor een periode van acht maanden aan de slag bij een werkgever.
  • Het traject start met een proefplaatsing van twee maanden waarbij de deelnemer de volledige uitkering behoudt en nog niemand ergens aan vast zit. Is er een klik? Dan krijgt de werknemer een contract voor een half jaar! 
  • Onder begeleiding van een jobcoach en door deelname aan een ontwikkelprogramma gaan deelnemers aan de slag met hun persoonlijke ontwikkeling en doen ze werkervaring op.
  • Werkgevers krijgen ondersteuning in de begeleiding van de deelnemers. 
  • Na het traject hebben deelnemers een persoonlijke groei doorgemaakt, een rugzak vol werkervaring en kunnen ze de arbeidsmarkt verder betreden. Dit kan bij de huidige, maar ook bij een andere werkgever.

"Soms heeft iemand enkel een kans nodig om te laten zien wat iemand in huis heeft. Ik kreeg de kans om mezelf te zijn en mezelf te ontwikkelen, en dat heeft me geholpen te groeien in zoveel opzichten". 


Nora

Ontvang je een bijstandsuitkering, maar wil jij net als Nora aan de slag en jouw talenten inzetten? Een baan vinden als alleenstaande moeder kan lastig zijn, dus we helpen je graag! Neem contact met ons op via ons contactformulier (link), 0492- 50 66 66 of stuur een e-mail naar info@driessenfoundation.nl.

Partners

Sterk aan het Werk is een initiatief van Driessen Foundation en is vormgegeven in samenwerking met LEV-groep (welzijnsorganisatie in Brabant). Ook onze partners Rabobank en Senzer (werkbedrijf voor de arbeidsmarktregio Helmond-De Peel) spelen een belangrijke rol. Daarnaast ondersteunt Beck Communicatie het project op het gebied van communicatie. 

De eerste trajecten draaiden in Helmond. In de gemeente Helmond staat kansen(on)gelijkheid hoog op de maatschappelijke agenda. Dit initiatief sluit aan op het ‘Ruimte om te leven’ programma van gemeente Helmond.  

Achtergrondinformatie

In dit interview met kartrekker Bianca en oud-deelnemer Nora lees je meer over Sterk aan het Werk. Over kansen benutten, uitdagingen en impact maken.

Wil je meer informatie over Sterk aan het Werk,je aanmelden als werkgever of als werkbedrijf/maatschappelijke organisatie bekijken hoe we dit binnen jouw regio kunnen opzetten? Vul dan ons contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. 

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Naar de inhoud springen