Het aantal ICT-vacatures in Nederland groeit nog altijd explosief. Werkgevers hebben de grootste moeite om deze in te vullen. Gelukkig heeft deze krapte op de arbeidsmarkt ook een positieve kant: steeds meer organisaties kijken verder en staan open voor ‘anders denkenden’. Zoals bijvoorbeeld ICT-specialisten met een autismeprofiel. Toch is een groot deel van werkend Nederland nog onbekend met autisme op de werkvloer. De hoogste tijd om ruimte te maken voor deze getalenteerde doelgroep!

Op donderdag 3 november organiseren Driessen Foundation en ITvitae het seminar ‘Anders denken werkt’. Een seminar gericht op inclusieve oplossingen voor ICT-vacatures. Door in te zoomen op belangrijke aandachtspunten, factoren die leiden tot succes en het aanreiken van praktische handvatten ontdek je op welke manier jouw organisatie stappen kan zetten richting een neurodiverse bedrijfsvoering.

Dit seminar is bedoeld voor werkgevers, leidinggevenden, IT-, HR- en Inclusie-managers die meer willen weten over de meerwaarde van een neurodivers team en met name ICT-specialisten met een autismeprofiel.

“De juiste mix aan mensen maakt dat het werkt. Een voetbalelftal bestaat nu eenmaal ook niet uit alleen maar keepers en spitsen” Peter Wessels – Alliander

Programma
donderdag 3 november

Brainport Human Campus
Pand ‘De Brink’
Vlamovenweg 4
5708 JV Helmond

Routebeschrijving
Plattegrond

13:30 Inloop
14:00 Opening door Marcel Stevens – cabaretier
14:15 Feiten, fabels & tips over neurodiversiteit door Annika Rekers – onderwijspsycholoog ITvitae
14:40

Autisme op de Werkvloereen praktijkverhaal door Itility
Aan het woord zijn:

  • Marianne Faro – director
  • Wouter Vork – data expert
15:00 Korte break
15:30

Autisme op de Werkvloereen praktijkverhaal door gemeente Utrecht
Aan het woord zijn:

  • Annick Scholten – teamlead
  • Simone van Lent – security analist
15:50 Mensen met een verhaal, een persoonlijk verhaal door Jeroen Driessen – CEO Driessen Groep
16:10 Uitreiking Werkgever Award Neurodiversiteit door Tom Kok – juryvoorzitter, directeur bestuursbureau CoolGroup
16:30 Ludieke afsluiting door Marcel Stevens – cabaretier
16:40 Borrel

Feiten, fabels & tips over neurodiversiteit

Annika Rekers – onderwijspsycholoog en onderwijskundige ITvitae

Annika Rekers is gespecialiseerd in neurodiversiteit. Ze heeft inmiddels honderden kandidaten met een neurodivers profiel begeleid vanaf de studie tot en met de werkvloer. Annika vertelt, aan de hand van fabels, feiten en praktische tips hoe kandidaten die anders denken, zorgen voor nieuwe en verrassende inzichten.

Autisme op de werkvloer – Praktijkverhalen

ICT-specialisten met een autismeprofiel zorgen bij organisaties voor groei in productiviteit, kwaliteit en innovatie. Zo blijkt uit onderzoek. Toch bestaat er bij diverse werkgevers nog enige terughoudendheid om talenten met een bijzonder profiel een kans te bieden. Bij medewerkers met autisme wordt vaak gedacht dat dit extra veel begeleiding kost. Itility en gemeente Utrecht bewijzen het tegendeel. Tijdens de praktijkverhalen interviewt Saskia Meeuwessen, algemeen directeur ITvitae, leidinggevenden en medewerkers met autisme. Zij delen hun ervaringen en vertellen over het pad dat zij hebben bewandeld naar inclusief werkgeluk.

Mensen met een verhaal

Een persoonlijk verhaal door Jeroen Driessen- CEO Driessen Groep & teamlid Driessen Foundation

Ieder mens heeft een eigen verhaal. Een levensverhaal, dat wordt gevormd door achtergrond, persoonlijke ervaringen, keuzes, hoogte- en dieptepunten en dromen. Door unieke verhalen of het net even ‘anders zijn’ hebben we elkaar veel te vertellen én te bieden. Jeroen deelt zijn persoonlijke levensverhaal en vertaalt dit naar praktische tips en tools richting de werkvloer.

Uitreiking ITvitae Werkgever Award Neurodiversiteit 2022

Met de uitreiking van de Werkgever Award Neurodiversiteit zet ITvitae werkgevers in het zonnetje die een succesvol en duurzaam neurodivers beleid voeren. Qua recruitment, communicatie en begeleiding van neurodivergente medewerkers en hun team. Tijdens dit seminar wordt de winnende organisatie bekendgemaakt en ontvangt uit handen van juryvoorzitter Tom Kok – directeur bestuursbureau CoolGroup en oud-partijvoorzitter D66 – de Neurodiversiteit Award. Genomineerden zijn ING, MOTIV en ABN AMRO.


Aanmelden

Ben je werkzaam als werkgever, leidinggevende, IT-, HR- of Inclusiemanager? Meld je hieronder gratis aan voor het seminar. En heb je alvast een vraag over autisme op de werkvloer? Geef dit aan in het opmerkingenveld van het aanmeldformulier.

Praktische informatie

Het seminar is gratis en wordt gehouden op de Brainport Human Campus in het pand ‘De Brink’ aan de Vlamovenweg 4 in Helmond. Wij gaan ervan uit dat we deze middag zonder beperkingen kunnen beleven en zullen altijd de geldende maatregelen volgen.