Koffie bestellen in gebarentaal

Doven en slechthorenden worden vaak gezien als arbeidsongeschikt. De werkloosheid onder hen is dan ook hoog. En dat is onterecht volgens Sandra Ballij, oprichtster van de onlangs geopende Sign Language Coffee Bar in Amsterdam.

Bij deze koffiebar werken uitsluitend doven en slechthorenden. De barista zet een cappucino voor je neus als je een gebaar maakt alsof je een capuchon opzet. Bezoekers die geen gebarentaal beheersen, kunnen gebruikmaken van een scherm met korte filmpjes waarmee je leert hoe je in gebarentaal jouw gewenste koffie bestelt.

De koffiebar is één van de initiatieven van Ctalents, een organisatie die jonge professionals met een visuele of auditieve beperking ondersteunt bij het vinden van betaald werk. Ook Ctaste, CtheCity en We Are Ctalents zijn initiatieven die vanuit Ctalents zijn opgericht. Vanuit de Driessen Foundation dragen wij bij aan het verlagen van de werkloosheid onder mensen met een zintuigelijke beperking. Om die reden zijn wij een samenwerking gestart met We Are Ctalents.